Haber

Cumhuriyetin 100’üncü yılı anısına anıt çalışmaları Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda devam ediyor

Tepebaşı Belediye tarafından bu yıl 16’ncı kez düzenlenen Uluslararası Eskisehir Pişmiş Toprak Sempozyumu eğlence dolu. Etkinliğe katılan 21 yerli sanatçı, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak tasarlanan, şehre anlam katacak bir eser üzerinde çalışmaya devam ediyor.

TepebaşıKonsepti ve çeşitliliğiyle dünyada tek olarak Eskişehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Eskisehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, kent halkının yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliğe katılan 21 yerli sanatçı, Cumhuriyet’in 100. Yıl Anıtı için çalışmalarını sürdürüyor.

“SEMPOZYUM MARKA OLDU”

Sempozyuma ikinci kez katıldığını hatırlatan sanatçı İlhan Marasalı, “Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği 16. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’na ikinci katılışım. Daha önce 7’ncisine katılmıştım. Çok keyif aldığım bir sempozyumdu. Eskişehir’in tanınması açısından da çok önemli.” Değerli olduğuna inanıyorum. Ve bu sempozyumun artık bir marka olduğunu söyleyebilirim. Bu yılki sempozyumun konusu 100. yıl anısına bir anıt dikmek. Benim de burada bir çalışmam olacak. Bu çok değerli. Cumhuriyetin 100 yılını geride bıraktık. Bu anıtla 100. yılı daha kutlamayı umuyorum. “Göreceğiz” dedi.

“ORTAK ÇALIŞMA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Candan Güngör, “Ülkemizde düzenlenen bu tür sempozyumlar aslında eğitimimizin bir parçası. Biz akademisyenler olarak burada farklı üniversitelerden hocalarımız ve öğrencilerimizle çalışıyoruz. Dolayısıyla bu aynı zamanda bir eğitim çalışmasıdır. Burada öğrencilerimiz çeşitli teknikleri öğreniyorlar. Bizimle çalışarak bu tür sempozyumlara çok ihtiyacımız var. Türkiye’de de benzer çalışmalar var ama en önemlilerinden biri Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu. Kuruluşunun 100. yılında böyle bir ortak çalışmanın yapılması bizim için çok değerli. Cumhuriyet. Somut bir şeyler üretmek, dışarıda kalıcı olmak, süreksiz olmamak, kamuoyuyla paylaşmak önemli. Bunların iç içe olması, şehrin yaşam kalitesine katkı sağlaması çok değerli. 100. yılda hem akademik hem de sanatçı olarak katkıda bulunuyorum. Özellikle bir Türk kadını olarak 100’üncü yılda bunu gerçekleştirmek beni mutlu ediyor” dedi.

“BU PROJENİN PARÇASI OLMAK BÜYÜK BİR GURUR”

Sanatçılardan Emet Egemen Işık Aslan, “16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu. Bugüne kadar yapılan sempozyumlardan farkı 100. yılda yapılıyor olması. Buradaki sanatkarların tamamı Türk. İnanılmaz keyifli. öğrencilerle, halkla, esnafla birebir ortamda çalışmak. 100. yılımız.” Bu yıl için tasarlanan bu projenin modülü olmak benim için büyük bir onur. Bu, kalbime dokunan bir olaydır.”

Kaynak: ANKA / Kültür ve Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu